Radio Netwerk Nederland B.V., een vooraanstaand bedrijf gespecialiseerd in de radiotechniek en gevestigd in Sneek, bouwt een nieuw landelijk groen FM netwerk. Radio4All, een nieuwkomer in de radioscene in Nederland, heeft onlangs de uitzendvergunning verkregen en heeft gekozen om samen te werken met Radio Netwerk Nederland vanwege het gebruik van zeer energiezuinige zenders, bewezen expertise en kwaliteit.

Giel Beelen, creatief directeur van Radio4All, is opgetogen over deze samenwerking en prijst de professionele aanpak van Radio Netwerk Nederland. Hij benadrukt de inzet van groene zenders die worden geplaatst door Radio Netwerk Nederland en is ervan overtuigd dat deze samenwerking de luisterervaring naar nieuwe hoogten zal brengen.

Hoewel Radio4All momenteel al beschikbaar is via DAB+, zal de uitbreiding naar FM met de bouw van 16 verschillende antenne opstelpunten in heel Nederland de beschikbaarheid aanzienlijk
vergroten. Luisteraars kunnen binnenkort genieten van een kraakhelder, sterk en storingsvrij FM signaal.

“Radio4All is een experimenteerplatform,” zegt Giel. “Een voorbode van wat we in januari echt gaan doen. We herdefiniëren radio en dit omvat ook de inzet van nieuwe opstelpunten met een lager
energieverbruik. De komende weken zijn spannend, aangezien de zenders geleidelijk aan in bedrijf worden genomen, stad voor stad en streek voor streek . Ik ben ervan overtuigd dat wij op dit kavel beter dan ooit te ontvangen zullen zijn, omdat RNN speciaal aan het werk is voor ons.”

Nico Silvius, Managing Director van Radio Netwerk Nederland, zegt : “We zijn trots dat we de opdracht van Radio4All hebben gekregen om het commerciële FM kavel A08 te faciliteren. Binnen
een strakke deadline, namelijk voor 1 december 2023, zullen maar liefst 16 opstelpunten worden gebouwd en operationeel worden gemaakt. Met slechts 6 weken om dit te realiseren, staat het team
van Radio Netwerk Nederland voor een echte uitdaging. De uitrol van deze groene opstelpunten, met minder koeling en dus minder stroomverbruik, zal de komende weke n in hoog tempo plaatsvinden.”

Silvius voegt toe: “Op dit moment werkt ons team onvermoeibaar, zeven dagen per week, aan de bouw en inbedrijfname van de FM opstelpunten, verspreid over meerdere locaties tegelijkertijd.
Deze buitengewone inspanning getuigt van onze vastberadenheid om hoogwaardige radiodiensten te leveren aan het Nederlandse publiek en om de planning binnen deze krappe termijn te voltooien.
Deze ontwikkeling markeert een spannende mijlpaal in de radiowereld en benadrukt onze toewijding aan in novatie en kwaliteit in de radiobranche.”

Radio4All en Radio Netwerk Nederland kijken met grote verwachting uit naar de afronding van dit duurzaam FM-uitzendnetwerk dat gebouwd wordt voor toekomstige generaties. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Radio Netwerk Nederland B.V. of Radio4All.